Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IE - Identifikace, hodnocení a kontrola zdravotních rizik (CMEDIK12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CMEDIK12 - IE - Identifikace, hodnocení a kontrola zdravotních rizik, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními principy hodnocení a řízení zdravotních rizik v životním i pracovním prostředí a využití těchto principů v praxi.

Sylabus

Paradigma hodnocení zdravotních rizik, zdroje dat, význam hodnocení expozice a epidemiologických studií, biolohický monitoring a jeho role v upřesnění odhadu expozice, hodnocení rizika jednotlivých faktorů prostředí (chemické, fyzikální a biologické), příklady z modelových studií (neurotoxicita, účinek na reprodukční systém, využití analýza rizika při zabezpečení nezávadnosti potravin), komunikace rizika , environmentální epidemiologie.

Literatura

Manuál prevence v lékařské praxi V. Prevence nepříznivého působení faktorů pracovního prostředí a pracovních procesů. Národní program zdraví, SZÚ, 1997Manuál prevence v lékařské praxi VIII. Základy hodnocení zdravotních rizik, Národní program zdraví, SZÚ, 2000.Bláha, K., Cikrt, M.: Základy hodnocení zdravotních rizik, SZÚ Praha, 1996International Programme on Chemical Safety (WHO): Environmental Health Criteria 210, 155, 170, www.who.int/ipcs/publications/en

Požadavky

účast na seminářích

Garant

Prof. MUDr. Miroslav Cikrt, DrSc.