Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IIB - ORL (CMPROR23)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CMPROR23 - IIB - ORL, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se základy klinické propedeutiky v otorinolaryngologii, seznámení s oborem, osvojení základních vyšetřovacích technik.

Sylabus

Vyšetření oblasti hlavy a krku u pacienta s použitím otorinolaryngologického instrumentária, osvojení praktických dovedností.Neodkladné stavy a výkony v ORL.Základní problematika onemocnění horních cest dýchacích a paranazálních dutin.Základy audiovestibulárního a endoskopického vyšetření.Zobrazovací metody v ORL

Literatura

Hahn a kolektiv "Otorinolaryngologie a foniatrie v současné praxi"Hahn "Závratě - minimum pro praxi"

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Složení písemného testu - 70% bodů 2. Prezence - povolená 1 absence z praktických cvičení3. V případě absence z důvodu nemoci či zahraniční stáže - možná náhrada s ostatními stud.kruhy,či po individuál.dohodě s pedagogy pouze ve výjimečných případech v náhradních termínech, které budou zveřejněny v průběhu semestru u sekretářky, na nástěnce před posluchárnou ORL kliniky.

Garant

MUDr. Azita Gebauerová