Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglická lékařská terminologie (CMTAXX22)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CMTAXX22 - Anglická lékařská terminologie, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Primárním cílem je seznámit studenta s obtížnější medicínskou terminologií. Student bude schopen porozumět jednoduššímu odbornému textu bez slovníku.Dále se student naučí, jak zahájit rozhovor s pacientem a jak odebrat jednoduchou anamnézu zaměřenou na současné potíže pacienta.Do třetice si student upevní znalosti některých vybraných složitějších gramatických jevů a je schopen je alespoň pasivně rozeznat a dobře jim porozumět.

Sylabus

Lidské tělo - orgány, tkáně Anatomie, fyziologie a nejběžnější symptomy, choroby a postižení následujících systémů: kardiovaskulární, dýchací, trávicí, vylučovací, rozmnožovací, nervový, pohybový a endokrinní. Infekční nemoci, zdravotnické nástroje a potřeby Gramatika: Předpřítomný a předminulý čas, kondicionály, trpný rod, nepřímá otázka, rozlišení I used to do a I am used to doing, různé funkce modálních sloves, minulé modály, vybrané spojky.

Literatura

Přívratská, J. a kol.: English in the Medical Profession. Karolinum, Praha 2001 Eric Glendinning: English in Medicine. Cambridge University Press 1987 Sandler, P. L.: Medically Speaking. BBC 1982 Parkinson, Joy: A Manual of English for the Overseas Doctor. Longman Group UK Limited 1991 Dictionary of nursing.Oxford University Press 1990 Murray, Jonathan P.: Anglicko-český lékařský terminologický slovník. H+H Jinočany 1995 Přívratská Jana a kol.: A Reader in Medical Ethics. Praha 1997 Lahodová, E.: Angličtina pro VOŠ a bakalářské obory s medicínským zaměřením, Eurolex, 2000Glendenning, Erich H.: Professional English in Use, Cambridge University Press 2007Mária Gyorffy: English for Doctors, IDIOMA BT 1996

Požadavky

Zimní semestr: V 15. výukovém týdnu je písemný test z kapitol probraných na seminářích, úspěšnost 70%, test lze opakovat 3x Letní semestr: V 15. výukovém týdnu je písemný test z kapitol probraných na seminářích, úspěšnost 70%, test lze opakovat 3x

Garant

MUDr. Eva LahodováDoc. PhDr. Jana Přívratská, CSc.