Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská informatika (CNSIC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CNSIC1 - Lékařská informatika, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenty aktivně využívat textový editor WORD, tabulkový procesor EXCEL, program pro tvorbu prezentací POWERPOINT a vyhledávat resp. třídit vědecké informace na Internetu.

Sylabus

Textový editor MS WORD, vytváření a sdílení dokumentů, formátování textu, vytváření profesionálně vyhlížejících dokumentů z předdefinovaných částí a stylů, vkládaní obrázků a tabulek a práce s nimi.Tabulkový procesor MS EXCEL, formátování buněk, základní matematické a statistické funkce, vytváření grafů ? definování typu grafu, zdrojových dat grafu, formátování grafu. Vytváření profesionálních sestav. Analýza dat.Program pro tvorbu prezentací MS POWERPOINT, práce se snímky ? šablony návrhů a rozložení snímků, časování snímků; textové pole, graf, tabulky, kliparty a rastrové obrázky, vlastní obrázky a animace, zvuk, video, zvláštní efekty, použití automatických tvarů.INTERNET A VĚDECKÉ INFORMACE, historie a současnost Internetu, primární a sekundární zdroje informací v tištěné podobě a na internetu (obecné vyhledávače, virtuální databáze lékařských informací, Medline, PubMed, ?), hodnocení kvality vědeckých časopisů a publikací (Impact Factor, citační index, ?)

Literatura

Kasal P., Svačina, Š.: Internet a medicína, Grada 2001Kasal, P., Svačina, Š.: Lékařská informatika. Karolinum, Praha 1998

Garant

prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D.Ing. Jana Vránová, CSc.