Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe v semestru VI. (CNSK018P2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CNSK018P2 - Odborná praxe v semestru VI., 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

 Cílem Odborné praxe  v semestru VI. je především  upevnění praktických dovedností a realizace komplexní ošetřovatelské péče o skupinu nemocných.Specifické ošetřovatelské dovednosti:Realizace ošetřovatelských intervencí :1)     integrovat  teoretické znalosti a praktické dovednosti v přirozených podmínkách klinické praxe2)      přispívat  k ochraně pacientů vytvářením a udržováním bezpečného prostředí včetně prevence rizik3)      upevňovat ošetřovatelské intervence metodou ošetřovatelského procesu4)      umět naplánovat ošetřovatelskou péči u určených pacientů (krátkodobý, dlouhodobý)Specifické ošetřovatelské dovednosti (dle Logbooku)

Literatura

Doporučená studijní literatura:Vytejčková, R., Sedlářová,P., Wirthová, V., Otradovcová,I.,Pavlíková,P. Ošetřovatelské postupy v péči o nemocné II, 1.vydání. Praha: Grada Publishing, 2013, ISBN 978-80-247-3420-0.Vytejčková, R., Sedlářová,P., Wirthová, V., Holubová, J. Ošetřovatelské postupy v péči o nemocné I, 1.vydání. Praha: Grada Publishing, 2011, ISBN 978-80-247-3419-4. Studijní opory 3.LF UKKRIŠKOVÁ, A. a kol. Ošetrovateľské techniky. Martin : Osveta, 2006. ISBN 80-806-320-22.MIKŠOVÁ, Z.; FROŇKOVÁ, M.; HERNOVÁ, R.; ZAJÍČKOVÁ, M. Kapitoly z ošetřovatelské péče I.  Praha : Grada Publishing, 2006.MIKŠOVÁ, Z.; FROŇKOVÁ, M.; HERNOVÁ, R.; ZAJÍČKOVÁ, M. Kapitoly z ošetřovatelské péče II.  Praha : Grada Publishing, 2006.WORKMAN, B. A.; BENNETT, L. A. Klíčové dovednosti sester. Praha : Grada Publishing, 2006.ŠAMÁNKOVÁ, M. a kol. Základy ošetřovatelství pro studující lékařských fakult 1. a 2 díl. 2. vyd. Praha : Karolinum, 2005. ISBN 80-246-0477-9.Metodické doporučení k nakládání s odpady ze zdravotnictví - z nemocnic a ostatních zdravotnických zařízení nebo jim podobných zařízení. Praha : MŽP, odbor odpadů, 2007.http://knihabezpeci.mzcr.czDalší literatura dle medicínské diagnózy u konkrétního nemocného. 

Požadavky

Předmět se ukončuje udělením zápočtu a zkoušky, zápisem do indexu.Zkouška bude soustředěna  na plánování péče u konkrétního pacienta, kdy student prokáže znalosti a dovednosti z oblasti plánování individualizované péče o pacienta v určitý moment jeho hospitalizace a stavu onemocnění. Student prokáže znalosti, které získal studiem zejména teoretických ošetřovatelských předmětů, klinických předmětů  a individuální odborné praxe. Zápočet:splnění požadovaných hodin praxepísemné hodnocení studenta sestrou mentorkouzpracovaná jedna ošetřovatelská diagnóza zaslaná na email petra.sedlarova@lf3.cuni.cz minimálně týden před konáním praktické zkoušky  Zkouška:Studenti, kteří doposud nezískali kvalifikaci v oboru Všeobecná sestraproběhne na předem určeném oddělení v termínu dle rozpisu (viz. Výuka)student si vybere pokoj o který bude pečovat a provede písemnou přípravu péče o vybraného pacienta den před zkouškou (příslušná dokumentace viz. Výuka)zkouška je zahájena v 6:30 na příslušném oddělenípo ukončení praktické části zkoušky student referuje o vybraném pacientovi. Studentovi mohou být pokládány doplňující otázky z klinických i teoretických oborů související s péčí o vybraného pacienta. Studenti, kteří získali kvalifikaci v oboru Všeobecná sestra během studia nebo střední nebo vyšší zdravotnické školeproběhne na předem určeném oddělení v termínu dle rozpisu (viz. Výuka)student si vybere pacienta a provede písemnou přípravu péče o něj den před zkouškou (příslušná dokumentace viz. Výuka). V den zkoušky (před jejím zahájením) informace aktualizuje. Během zkoušky student referuje o pacientovi. Studentovi mohou být pokládány doplňující otázky z klinických i teoretických oborů související s péčí o vybraného pacienta.zkouška je zahájena v 6:30 na příslušném oddělenípo ukončení praktické části zkoušky student referuje o vybraném pacientovi  

Garant

Mgr. Renata VytejčkováMgr. Jana Holubová