Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe souvislá v týdnech III. a IV. (CNSPC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CNSPC2 - Odborná praxe souvislá v týdnech III. a IV., 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti umí ošetřovat nemocného v plném rozsahu kompetencí všeobecné sestry. Cílem odborné praxe v zimním semestru je získávání a upevňování dovedností v praktickém ošetřování nemocných na interním, geriatrickém, neurologickém oddělení. Cílem odborné praxe v letním semestru je získávání a upevňování dovedností v praktickém ošetřování nemocných na interním, rehabilitačním, psychiatrickém oddělení.

Sylabus

ošetřovatelský proces na interním, geriatrickém, neurologickém,rehabilitačním, psychiatrickém oddělení získávání a zdokonalování dovedností v oblasti diagnostických a terapeutických výkonů daného oddělení edukace nemocných aplikace prvků rehabilitačního ošetřovatelství komunikace s nemocným, personálem aplikace specifického přístupu k psychiatricky nemocným

Literatura

Rozsypalová, M.; Šafránková, A. : Ošetřovatelství I, Praha : Informatorium, 2002,ISBN 80-86073-96-3Rozsypalová,M.,Šafránková,A.: Ošetřovatelství II, Praha: Informatorium, 2002, ISBN 80-86073-97-1Kolektiv autorů : Základy ošetřování nemocných Praha . Karolinum, 2005. Mikšová, Z.; Froňková, M.; Hernová, R.; Zajíčková, M.: Kapitoly z ošetřovatelské péče I. ,II. Praha:Grada Publishing, 2006. Workman, B. A.; Bennett, L. A.: Klíčové dovednosti sester. Praha : Grada Publishing, 2006, ISBN 80-247-1714-XŠamánková, M. a kol.: Základy ošetřování pro studující lékařských fakult 1. a 2. díl. Praha : Karolinum, 2002.

Požadavky

Předmět je zakončen po každém semestru zápočtem a po IV. semestru se koná zkouška na interním oddělení.Požadavky k zápočtu: 1. 80% účast na praxi, v případě vyšší absence z důvodu nemoci- splnění praxe v náhradním termínu/ po konzultaci s vyučující/, náhradní praxi si student zajišťuje samostatě2.písemné hodnocení studenta sestrou mentorkou

Garant

Mgr. Jana Holubová