Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní sportovní kurz (CNSSC1N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CNSSC1N - Letní sportovní kurz, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat znalosti při pobytu v letní přírodě i ve sportech doplňujících nabídku semestrální výuky. 1. Získat praktické dovednosti a teoretické znalosti ze sportů a pobytu v letní přírodě a uplatnit je při svém budoucím povolání. 2. Získat teoretické znalosti a praktické zkušenosti z funkční diagnostiky pohybového aparátu, testování fyzické zdatnosti pomocí sporttestrů, sportovní masáže a tapingu. 3. Zařadit letní outdoorové aktivity do osobního způsobu života. 4. Formovat osobní postoje a kolektivní spolupráci na podkladě vlastních zkušeností v exponovaných situacích. --------------------------------------------------------------------------------

Sylabus

Letní sportovní kurz obsahuje outdoorové sporty s pobytem v letní přírodě. Umožňuje získat teoretické znalosti v oblastech využitelných v budoucí praxi. Praktické obory jsou vybrány jako vhodný doplněk sportů nabízených v semestrální výuce. Jedná se o golf, softbal, lacros, freesbee, badminton. Z pobytů v přírodě vybíráme cestu po vodě, cyklovýlety a pěší turistiku jako nejčastěji provozované aktivity v letní přírodě. Teoretickými úvody a praktickými cvičeními seznamujeme studenty se sportovní masáží, testováním fyzické zdatnosti s použitím sporttestrů, funkční diagnostikou pohybového aparátu a tapingem.

Literatura

Bílý,Kračmar,Novotný: Kanoistika, Grada Publishing Blahušová Eva: Pilatesova metoda, Olympia Císař Václav: Volejbal, Grada Publishing Flandera S.: Taping, Olympia Hnízdil Jan, Kirchner Jiří: Orientační sporty, Olympia Jankovský, Jiří: Tenis, Olympia Kaplan: Plážový volejbal, Grada Publishing Kirchner,Hnízdil,Louka: Kondiční hry a cvičení v přírodě, Grada Publishing Landa P., Lišková J.: Rekreační cyklistika, Grada Publishing Lawrenson Derek: Golf, Olympia, 2001 Macáková,Marcela: Aerobik, Olympia, 2001 Mendrek Tomasz: Badminton, Olympia Skružný Zdeněk a kolektivy...: Florbal, Olympia Suss Vladimír: Softball a baseball, Grada Publishing Svobodová Hana: Stolní tenis (základy výuky), Septima nakladatelství Tichý Miroslav: Funkční diagnostika pohyb.ap., Triton, Praha 7 Tvrzník Aleš, Soumar Libor: Běhání, Olympia Velenský M.: Basketbal- základní program, Jota Votík Jaromír: Fotbal, Olympia

Požadavky

Minimálně 90% aktivní účast na výuce dle daného programu LSK, dodržování provozního řádu a bezpečnosti.Aktivní účast na jednom kurzu typu "A" (minimálně 5 dní) nebo dvou kurzech typu "B" (méně než 5 dní).

Garant

PaedDr. Hana Milerová