Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkumné praktikum - tvorba elektronického dotazníku (CNSVP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CNSVP3 - Výzkumné praktikum - tvorba elektronického dotazníku, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výzkumné praktikum s tématem somatické potřeby nemocných navazuje na povinný předmět Metodologie výzkumu a předchází Semináři bakalářských prací ve 3. ročníku. Vyplňuje tak mezeru mezi získáním teoretických poznatků a jejich aplikací v bakalářské práci. Povinně volitelný kurz tak umožňuje těm studentům/kám ošetřovatelství, kteří se zajímají o výzkumnou metodologii, praktickou možnost nácviku a ověření konkrétních instrumentů na ošetřovatelských problémech, jimiž v tomto případě bude celá škála somatických potřeb nemocných. Dle výběru studentů bude probíhat volba konkrétních témat (výživa, duchovní potřeby, bezpečí, hojení, vylučování apod.) a tvorba nástrojů, jimiž lze získat spolehlivá a prezentovatelná fakta. Hlavním cílem je ukázat na možnosti uplatnění výzkumných metod v procesu ošetřovatelství.

Sylabus

Dle výběru studentů bude probíhat volba konkrétních témat (výživa, bezpečí, vylučování, hojení apod.) a tvorba nástrojů, jimiž lze získat spolehlivá a prezentovatelná fakta.

Literatura

Doporučená literatura:Studijní opory http://wsvi.lf3.cuni.cz/vyuka.html Disman M.: Jak se vyrábí sociologická znalost. Karolinum, 2000Bártlová, S., Sadílek, P., Rothová V.: Výzkum a ošetřovatelství. NCONZO, Brno, 2005.Kutnohorská, J.: Kvalitativní výzkum v ošetřovatelství. Ústav teorie a praxe v ošetřovatelství LF UP. Olomouc 2006.¨Hendl J.: Úvod do kvalitativního výzkumu, Karolinum, 1999Bartlová S., Hnilicová H.: Vybrané metody a techniky výzkumu. Zjišťování spokojenosti pacientů, IDVPZ, Brno, 2000http://cs.wikipedia.orgKrämer, W.: Statistika do vesty. Baronet, Praha, 2005

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. zpracování návrhu projektu2. zpracování výzkumných poznámek

Garant

PhDr. Eva Křížová, Ph.D.