Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie + histologie I. (CPHKAN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPHKAN1 - Anatomie + histologie I., 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení posluchačů se základními poznatky o stavbě a funkci lidského těla a jeho jednotlivých orgánových systémů, které využijí ve své budoucí praktické činnosti a v oblasti preventivní medicíny.

Sylabus

Přehled sylabu pro výuku:Úvod do anatomie, anatomická nomenklatura, obecná anatomie Obecná histologie a embryologieAnatomie kostí a kloubůLebka jako celek, lebka novorozenceOsový skelet a svalová soustavaTypy tkání, orgány, organizmus, tkáň kosterní a svalováStavba srdce, oběhový systém, cévní soustava, mízní systémHistologie srdce a oběhového systémuStavba zažívacího, dýchacího, vylučovacího a pohlavního systémuHistologie a vývoj dýchacího, vylučovacího a pohlavního systémuCentrální a periferní nervový systémSmyslové orgány, kůže, žlázy s vnitřní sekrecíPřehled topografických krajin

Literatura

Stingl,J.: Anatomie pro bakalářské studijní programy. Učební texty 3.LF UK 2004

Požadavky

Předpokladem pro vykonání zkoušky z oboru Anatomie a histologie je zvládnutí základních znalostí o stavbě lidského těla a jeho jednotlivých systémů. Zápočtová zkoušení budou formou testů a závěrečná zkouška bude ústní.

Garant

MUDr. Alena Doubková, CSc.