Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Infekce (CPHKIN3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPHKIN3 - Infekce, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl předmětu: Primárním cílem je podat studentům základní informace o infekčních nemocech, naučit je znát jejich nebezpečnost z hlediska individuálního pacienta i z hlediska lidské populace. Sekundárním cílem je pochopit vtahy mezi mikroorganismy a člověkem, uvědomit si globální aspekt infekčních nemocí, pochopit zvláštnosti postavení antibiotické (resp. antiinfekční) terapie mezi ostatními léčebnými postupy.

Sylabus

Sylabus: Biologické zbraně Exantémové infekce HIV infekce Importované infekce Infekce močových cest Infekce u vybraných skupin osob (osoby s poruchou imunity, narkomani, diabetici apod.) Infekce vymýcené očkováním Neuroinfekce Nové infekce Nozokomiální infekce Průjmová onemocnění infekčního původu Přehled antibiotik, fenomen rezistence na antiinfektiva Respirační infekce Sepse Virové hepatitidy Vrozené a perinatální infekce Rozvrh výuky v předmětu Infekční chorobyBakalářské studium, obor "Veřejné zdravotnictví", kombinovaná formaletní semestr 2014/15 Klinika infekčních nemocí 3. LF UK, Nemocnice Na Bulovce, Budínova 2, Praha 8Přednosta: Prof. MUDr. Jiří Beneš, Csc.Telefon: 266 082707 (sekretariát, paní Blažková)E-mail: jiri.benes@bulovka.cz, olga.dzupova@lf3.cuni.cz 

Literatura

Kamil Provazník a kol. Manuál prevence v lékařské praxi. Díl IV: Základy prevence infekčních onemocnění. Praha: Fortuna, 1998. Doplňková, nepovinná literatura pro studenty s hlubším zájmem: Jiří Beneš a kol. Infekční lékařství. Praha: Galén, 2009. První vydání.

Garant

prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc.MUDr. Olga Džupová, PhD.doc. MUDr. Ladislav Machala, Ph.D.