Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IA - Anatomie II. (CSFBX42AL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CSFBX42AL - IA - Anatomie II., 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky v tomto semestru je dokončení výuky systematické anatomie centrální nervové soustavy a smyslových orgánů a topografické anatomie celého těla. Tato výuka je koordinována s probíráním stejných systémů z pohledu histologie a embryologie, fyziologie a biochemie.

Sylabus

1. - 9. týden: CNS10. týden: Zrakové ústrojí11. týden: Statoakustické ústrojíDetailní syllaby přednášek a praktických cvičení tohoto semestru jsou publikovány na webových stránkách Ústavu anatomie.

Literatura

1. Čihák R.: Anatomie. 1. - 3. díl. Grada Publ., Praha, 1997 a další vydání2. Grim M., Druga R. et al.: Základy anatomie. 1. - 5. díl, Galén, Praha, 20083. Platzer W.: Atlas topografické anatomie. Grada, Praha, 19964. Dauber W.: Feneisův obrazový slovník anatomie. Grada, Praha, 20055. Netter F.H.: Anatomický atlas člověka. Grada, Praha, 2005

Požadavky

Podmínkami pro udělení anatomické části zápočtu v tomto semestru jsou 1.: 80% účast na praktických cvičeních, 2.: úspěšné aobsolvování praktického vyzkoušení z makroskopické anatomie CNS, 3.: úspěšné absolvování popitevního pohovoru (praktické ústní zkoušení na vypitvaném těle), 4.: minimálně 70% úspěšnost v písemném multiple-choice testu z nervových drah a smyslových orgánů. První opravný pokus při ústním zkoušení se koná u stejného vyučujícího v průběhu dalších dvou týdnů, test je opakován rovněž do dvou týdnů po prvním. Druhý pokus u popitevního zkoušení se koná u vyučujících určených přednostou ústavu. Všechny další pokusy se konají u přednosty ústavu buď v posledním týdnu letního semestru nebo v průběhu celého zkušebního období, vždy po osobní dohodě. Termíny pro tato zkoušení budou oznámeny před koncem letního semestru.

Garant

prof. MUDr. Josef Stingl, CSc.