Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IIA - Obecná farmakologie (CTBSOF13)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CTBSOF13 - IIA - Obecná farmakologie, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je porozumět obecným zákonitostem působení léčiv na organizmus a působení organizmu na léčivo. Toto porozumění je důležité pro studium speciální farmakologie (probíhá později v modulu IIC) a pro to, aby lékaři rozuměli působení léčiv a uměli je racionálně používat v praxi. Kromě toho se studenti naučí základy předepisování léčiv a techniku psaní receptů.

Sylabus

Sylaby jsou na adrese http://old.lf3.cuni.cz/ustavy/farmakologie/modulIIA.htm

Literatura

Základní & klinická farmakologie - Lincová D., Farghali H., (ed.) - 2.vyd. - Galén 2006 Farmakologie pro studenty zdravotnických oborů Martínková J. a kol. Grada 2007další viz: http://old.lf3.cuni.cz/ustavy/farmakologie/doplit.htm

Požadavky

Podmínkou úspěného absolvování kurzu Obecná farmakologie v modulu II.A je splnění kriterií 2 testů a minimálně 80%účast na praktikách. Jeden test je z farmakokinetiky, farmakodynamiky + farmakologie vegetativního systému, kde je třeba dosáhnout aspoň 48 bodů ze 60 možných, tj 80% úspěšnost. Druhý test je z předepisování léků (2 z preskripce HVLP a 2 IVLP), kde je třeba se vyvarovat závažných chyb (kvůli kterým by farmaceut nemohl léčivo vydat nebo připravit).

Garant

prof. MUDr. Miloslav Kršiak, DrSc.