Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neodkladná péče u termického úrazu v dětském věku (CVOL0002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVOL0002 - Neodkladná péče u termického úrazu v dětském věku, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají informace o léčbě šokových stavů, přednemocniční péči a akutní chirurgickou péči o děti s termickým úrazem.

Sylabus

1. seznámení s oborem, prohlídka kliniky2. odlišnosti ve fyziologii dětí a dospělých3. přednemocniční zajištění a transport4. popáleninový šok, SIRS, MODF, inhalační trauma5. léčba popáleninového šoku - tekutinová resuscitace6. hodnocení vyšetření u kritických stavů dětí7. faktory závažnosti8. chirurgická péče neodkladná9. transplantace kůže10.poúrazová rehabilitace11.rekonstrukční chirurgie12.psychosociální rehabilitace (burn camps)

Literatura

Königová, R.: Komplexní léčba popáleninHerdon D.N.: Total Burn Care ( k zapůjčení na JIP Kliniky popáleninové medicíny)www.burnsurgery.orgR.Königová, J.Bláha a kolektiv. Komplexní léčba popáleninového traumatu. Univerzita Karlova v Praze. Nakladatelství Karolinum, 2010

Požadavky

Zvládnutí základní terminologie, zhodnocení faktorů závažnosti, základní postupy v intenzivní a chirurgické léčbě - vše formou osobních pohovorů. Více než 80% účast na kurzech, zápočet.

Garant

MUDr. Robert Zajíček, Ph.D.