Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urgentní medicína (CVOL121)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVOL121 - Urgentní medicína, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Kurz Urgentní medicíny je určen pro studenty na konci jejich studia medicíny. Jeho cílem je připravit je na řešení urgentních stavů - včetně organizace na místě a rozhodnutí o dalším směřování pacienta. Semináře a praktika zahrnují výcvik v urgentních stavech napříč všemi medicínskými obory. Studenti se vždy aktivně zapojují - při seminářích jsou postaveni před řešení modelových situací/kasuistik v daném tématu.Praktika zahrnují mj. endotracheální intubaci, aplikaci intraoseální jehly nebo porod v terénu (na modelu). Dále budou seznámeni např. s problematikou hromadného neštěstí nebo komunikací operačního střediska záchranné služby.Všichni vyučující jsou aktivně působící lékaři urgentní medicíny.

Literatura

Na začátku semestru studenti obdrží studijní materiál. Před započetím samotného kurzu budou vyzváni k vyplnění jednoduchého testu, který prověří jejich připravenost na kurz.

Požadavky

Aktivní účast a osobní příprava studentů na praktika.Zápočtový test - formou otevřených otázek.

Garant

MUDr. Kristina Höschlová