Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Infekční lékařství (D0110002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D0110002 - Infekční lékařství, 3. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Připravit studenty pro diferenciální diagnostiku infekčních nemocí v lékařské praxi z hlediska kliniky, laboratorní diagnostiky a správné antiinfekční léčby.

Sylabus

Obsahové zaměření přednášek a seminářů: Vychází z uvedené anotace.

Literatura

Beneš, J.: Infekční lékařství (A) Marek, J.: Farmakoterapie vnitřních nemocí (A) Ambrožová, H.: Diferenciálně diagnostické kapitoly z infekčního lékařství (A) Kol.: Infektologie (A) +Havlík, J.: Infekční nemoci, 2. vyd. (A) +Bálint, O.: Infektológia a antiinfekčná terapia, 2. vyd., 2007 +Doutlík, S.: Infekce a nervová soustava (A) +Havlík, J.: Diagnostické a léčebné rozvahy z I. Infekční kliniky 2.LF UK Motol (A) +Hobstová, J.: Hnisavé meningitidy v dětském věku (A) +Roháčová, H.: Neuroinfekce. Minimum pro praxi (A) +Staňková, M.: Infekční lékařství. Minimum pro praxi, 2000 (B) Dostál, V.: Infektologie +Staňková, M.: Repetitorium infekčních nemocí, 2008 (A) +Beran, J.: Základy cestovního lékařství , 2006 (A) + Kol.: Infekční nemoci. Diagnostika a léčba v ambulantní praxi. RAABE, 2009A…lze půjčit mimo knihovnu, převážně na 14 dní C…ke koupi v Lípové ulici - Zdravotnická literatura B…pouze do studovny D…vyjde během školního roku E…prezenčně na klinice *… povinná + … doporučená

Garant

Doc. MUDr. Dušan Pícha, CSc.