Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TV a sport zdravotně postižených (D0701006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D0701006 - TV a sport zdravotně postižených, 3. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Historie a současnost v oboru adaptované tělesné výchovy a sportu zdravotně postižených dětí, mládeže i dospělých.Informace o nových sportech, jejich geografickém rozšíření, pravidlech, možnostech využití v našich podmínkách.Aktuální problémy sportu zdravotně postižených (doping, rekreační versus výkonnostní úroveň, vrcholová úroveň - profesionalita, zdravotní rizika, zdravotní klasifikace, používání kompenzačních pomůcek, adrenalinové sporty).Psychosociální aspekty a bonusy sportujících zdravotně postižených. Sport jako součást života se zdravotním postižením.

Literatura

DePauw K.P., Gawron, S.J. : Disability Sport, HumanKinetics, Champaign (2005)Kábele, J. : Sport vozíčkářů, Praha (1992)Karásková, V. : Kapitoly z teorie a didaktiky aplikované tělesné výchovy, Olomouc (2005)Nouza J. : Rytíři naděje, Praha (1993)Sherrill, C.A. : Adapted Physical Activity, Recreation and Sport, Boston (1988)Srdečný V. : Tělesná výchova a sport postižených, Praha (1986)Winnick, J. : Adapted Physical Education and Sport, HumanKinetics, Champaign (2000).

Garant

doc. PhDr. Josef Kábele