Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace zdravotnictví a legislativa (D0701010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D0701010 - Organizace zdravotnictví a legislativa, 3. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle: orientovat se v problematice systémů zdravotní a sociální péče, včetně aspektů ekonomických; uplatňovat nabyté znalosti zdravotní a sociální legislativy i medicínského práva ve zdravotnické praxi.

Sylabus

Obsahové zaměření přednášek a seminářů: Zdraví, nemoc, péče o zdraví, programy a organizace zaměřené na péči o zdraví; Sociální zabezpečení v ČR, sociální pojištění; Státní sociální podpora, sociální pomoc a péče; Systémy zdravotní péče ve světě a u nás; Nestátní a státní zdravotnická zařízení; Financování zdravotní péče; Pracovní právo; Vzdělávání zdravotnických pracovníků, organizace postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví; Nejčastější právní problémy ve zdravotnické praxi; Zásady péče o děti a osoby s handicapem.

Literatura

Mach, J.: Medicina a právo, Beckova edice ABC, Praha 2006Stolínová, J., Mach, J.: Právní odpovědnost v medicině Galén, Praha 1998Zavázalová, H.: Sociální lékařství a veřejné zdravotnictví . Karolinum, Praha 2002Vondráček, L., Bouška,I.: Základy zdravotnického práva . Karolinum, Praha 2004Janečková,H., Hnilicová,H.: Úvod do veřejného zdravotnictví. Portál, Praha 2009Dunovský,J.: Sociální pediatrie, vybrané kapitoly. Grada publishing, Praha 1999Matoušek, O., Koláčková, J., Kodymová, P.: Sociální práce v praxi. Portál, s.r.o., Praha 2005Přednášky-prezentace jsou studentům k dispozici na Mefanetu 2.LF UK

Garant

MUDr. Ivana Holcátová, CSc.