Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VP - Nejasné diagnózy v pediatrii a hematologii - úloha moderních metod v diferenciální diagnostice (DV01055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DV01055 - VP - Nejasné diagnózy v pediatrii a hematologii - úloha moderních metod v diferenciální diagnostice, 3. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je představit formou interaktivního kasuistického semináře deset složitých případů z pediatrie a hematologie. Ukážeme, že rozmyšlená integrace moderních metod umožní správnou diagnózu a zejména léčbu. Dané onemocnění bude vždy popsáno od prvních příznaků, přes diagnostické a léčebné snahy, zapojení moderních metod (především polychromatické průtokové cytometrie a molekulární genetiky), po (ve většině případů) úspěšnou diagnózu. Studenti budou mít možnost tipovat jednotlivé diagnózy v průběhu seminářů. Představíme případy život ohrožujících imunopatologických, onkologických a infekčních chorob, ale i banální onemocnění napodobující vážné stavy. V průběhu semináře některé testy budou ukázány prakticky a studenti si je budou moci sami zkusit provést.

Sylabus

SYLABUS:Nejasné diagnózy v pediatrii a hematologii - úloha moderních metod v diferenciální diagnosticepočet studentů: minimálně 8, maximálně 15Volitelný předmět doporučený pro 5. ročníkVýuku zajišťuje Klinika dětské hematologie a onkologie ve spolupráci s Ústavem imunologieCílem předmětu je představit formou interaktivního kasuistického semináře deset složitých případů z pediatrie a hematologie. Ukážeme, že rozmyšlená integrace moderních metod umožní správnou diagnózu a zejména léčbu. Dané onemocnění bude vždy popsáno od prvních příznaků, přes diagnostické a léčebné snahy, zapojení moderních metod (především polychromatické průtokové cytometrie a molekulární genetiky), po (ve většině případů) úspěšnou diagnózu. Studenti budou mít možnost tipovat jednotlivé diagnózy v průběhu seminářů. Představíme případy život ohrožujících imunopatologických, onkologických a infekčních chorob, ale i banální onemocnění napodobující vážné stavy. V průběhu semináře některé testy budou ukázány prakticky a studenti si je budou moci sami zkusit provést.Termín konání: 1 týden, letní semestrTrvání: Po-Pá, 14-16 hodMísto konání: Seminární místnost (4. patro), nová budova dětské onkologie/radioterapeutické odděleníVýuku zajišťují: MUDr. Ester Mejstříková, Ph.D. (ester.mejstrikova@lfmotol.cuni.cz) MUDr. Eva Froňková, Ph.D. (eva.fronkova@lfmotol.cuni.cz)

Garant

prof. MUDr. Jan Starý, DrSc.MUDr. Ester Mejstříková, Ph.D.MUDr. Eva Froňková, Ph.D.