Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět OS - Human Ecology (DVA1058)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVA1058 - OS - Human Ecology, 3. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování tohoto předmětu bude student schopen posoudit faktory, ovlivňující kvalitu životního prostředí ve vztahu ke zdraví jednotlivce i populačních celků. Bude orientován v metodách sledování a ovlivňování rizikových faktorů, navrhovat a prosazovat opatření ke snížení zdravotních rizik.

Sylabus

Semináře: Globální problémy životního prostředí Strategie trvalého života, trvalé udržitelnosti Ekologické programy, ekologické aktivity Migrace a populační růst Radiační situace v ČR Úloha lékaře za mimořádných situací (ekologické katastrofy atd.) Cizorodé látky a aditiva v potravinách Biologické rytmy Balené vodyVýuka probíhá formou seminářů, je doplněna filmy s ekologickou tématikou. Exkurze do vodárny Podolí. Každý student během výuky zpracuje po dohodě jedno z témat a připraví esej v minimálním rozsahu 3 - 5 stran. Student obdrží základní literaturu a doporučení na další zdroje informací. Při závěrečném semináři student prezentuje zpracované téma. Základem hodnocení je schopnost diskutovat o daném tématu, kvalita práce a dobrá orientace v dalších problémech životního prostředí.

Garant

doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.