Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk (F1P001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu F1P001 - Anglický jazyk, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Povinná literatura:  Eric H. Glendinning, Ron Howard: Professional English in Use - MEDICINE.Cambridge University Press 2007. ISBN 978-0-521-68201-5VĚNUJTE POZORNOST VÝSLOVNOSTI - můžou vám pomoci nahrávky, které jsou k dispozici na fakultních internetových stránkách aplikace Moodle, nebo stránky s výslovností www.howjsay.com, dále www.merriam-webster.com,  http://dictionary.reference.com  nebo http://medical-dictionary.thefreedictionary.com 

Požadavky

Student musí na komisionální zkoušce z anglického jazyka splnit tři požadavky uvedené níže v bodech a), b) a c). Současně musí odevzdat ve stanoveném termínu svoje CV (zpracované v anglickém jazyce podle uvedeného vzoru) a PWP prezentaci. Termín odevzdání je nejdéle 14 dní před zkouškou. Materiály odevzdává student v elektronické podobě na sekretariát Ústavu jazyků.PODROBNÉ POŽADAVKY NA ZKOUŠKU:a)      Europass CV kandidáta - v anglickém jazyce   (podrobnosti o struktuře CV na http://europass.cedefop.europa.eu;  doporučujeme sekci  Create your Europass CV online now, kde můžete krok za krokem vytvořit požadované CV.b)      10ti minutová prezentace (powerpoint,  10-20 obrázků) z medicínské oblasti, kterou uchazeč studuje nebo která je oblastí jeho profesionálního zájmu, výzkumu atd.  Prezentaci bude kandidát používat jen jako hrubé vodítko (tzn. není povoleno předčítat text z prezentace).  Při  prezentování kandidát  zmíní jednotlivé body, které si naplánoval a bude mít na mysli fakt, že zkoušející jsou v dané odbornosti, či tématu laiky. Prezentace by tak měla být spíše informativní či edukativní. Uchazeči jsou hodnoceni ne dle rozsahu jejich vlastních znalostí, ale dle schopnosti komunikovat na dané téma v angličtině. Kandidáti mohou využít jakékoliv jiné dodatečné nebo doplňkové materiály, o kterých si myslí, že by k prezentaci přispěly.  Při prezentaci a po ní se budou zkoušející ptát podobně, jako by se mohli ptát studenti, kteří by na také prezentaci byli přítomni.Pro tuto část zkoušky je povinná znalost lekcí 55-59 z knihy Professional English in Use - Medicine od Erica H. Glendinninga a Rona Howarda. Všechny prezentace budou uschovány na Ústavu jazyků, a pokud bude uchazeč souhlasit, mohou být využity jako učební  materiál nebo jako doplněk jiných výukových programů a projektů, které organizuje Lékařská fakulta UK v Hradci Králové.c)       10 minutová diskuse k tématu, které bylo obsahem prezentace, nebo se vztahuje k povinným lekcím z knihy ( Eric H. Glendinninga, Ron Howard. Professional English in Use - Medicine); zkoušející mohou po uchazeči chtít, aby přečetl určitou část textu, nebo se mohou ptát na význam lékařských termínů nebo je budou chtít vysvětlit; mohou diskutovat o kterémkoliv z témat nebo se ptát na osobní zkušenosti uchazeče ve vybraném tématu atd.Pro tuto část musejí uchazeči nastudovat: a) Lekce 34-39, 49  +  b) Pět lekcí, které jsou relevantní k jejich oboru/předmětu výzkumu nebo studia (dle jejich výběru)

Garant

PhDr. Jan Comorek, Ph.D.