Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie osobnosti (FBV1006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBV1006 - Psychologie osobnosti, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyÚvod od psychologie osobnosti. Vymezení pojmů psychika, osobnost, rozum a inteligence, emoce, temperament, charakter. Metody posuzování osobnosti. (Rybářová 3)Jáství, sebepojetí osobnosti a její ohraničení ve vztahu k vnějšímu světu. Socializace a autoregulace. Sebepoznání. (Rybářová 3) Praktická cvičení a seminářeVyučujícíPhDr. Marie RybářováZákladní diagnostika osobnosti se zaměřením na diagnostiku charakteru, temperamentu, schopností, motivace a potřeb.

Literatura

Doporučená literaturaČáp, J. Rozvíjení osobnosti a způsob výchovy. ISV Praha 1996Crabb, L. Osobnost člověka, Návrat domů, Praha, 1995Nakonečný, M. Základy psychologie osobnosti. Management Press. Praha 1993Lagmeier, J., Krejčířová, D. Vývojová psychologie. Grada, Praha 1998Ruisel, I. Základy psychologie inteligence. Portál, Praha 2000Svoboda, M. Psychologická diagnostika dospělých, Portál, Praha 1999Sternberg, R.J. Úspěšná inteligence, grada, 2001Šimek, J. Lidské pudy a emoce, Lidové noviny, Praha 1995

Požadavky

Zápočet85% účast na výuce

Garant

PhDr. Marie RybářováPhDr. Mariana Štefančíková, Ph.D.