Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie (FBV1011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBV1011 - Sociologie, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškySociologie jako vědecká disciplína. Funkce sociologie. Některé sociologické směry a teorie. (Votroubková 3)Praktická cvičení a seminářeVyučující:Mgr. Michaela VotroubkováSeminářeSociologická znalost - výzkum. Základní výzkumné metody a techniky. Zpracování dat. 

Literatura

Doporučená literatura Keller, J. Úvod do sociologie, Praha, Slon 1992 Buriánek, J. Sociologie, Praha, Fortuna 1996Bauman, ZMyslet sociologicky, Praha, Slon 1996 Kolektiv Sociální deviace, sociologie nemoci a medicíny, Praha,Sociologický ústav ČSAV 1991 Giddens, A. Sociologie, Praha 2001 Velký sociologický slovník, Praha, Karolinum 1993Petrusek, M. Teorie a metoda v moderní sociologii, Praha, Karolinim 1993Heller, J. Hlava XXII, Praha 1985Školy, směry, paradigma, Praha, Karolinum 1997Havlík R. Úvod do sociologie, Praha, Karolinum 1997Berger, P.L. Pozvání do sociologie, Praha, FMO 1991Kapr, J. Sociální deivace, sociologie nemoci a medicíny, Praha, Slon 1997 

Požadavky

Zápočet50% účast na výuce. Diskuze nad vybranými tématy z oboru aplikované sociologie na ošetřovatelství.

Garant

Mgr. Michaela Votroubková