Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická genetika (FBV1028)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBV1028 - Klinická genetika, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky Přednášející:MUDr. Mária ŠenkeříkováZáklady dědičnosti. Mendelovské, nemendelovské typy dědičnosti. Multifaktoriální dědičnost. Příklady dědičných chorob a vad. Lékařská genetika: charakteristika oboru, genetické poradenství, průběh genetického vyšetření. Syndromologická diagnostika. Klinický přístup k dysmorfickému dítěti. Genealogie. Základy genetických vyšetřovacích metod. Základy prenatální diagnostiky. Onkogenetické poradenství. Etické problémy genetického poradenství.    

Literatura

Povinná literaturaE. Kočárek: Genetika, Scientia, Praha, 2004 Doporučená literaturaB. Alberts a kol.: Základy buněčné biologie. Úvod do molekulární biologie buňky. Espero Publishing, Ústí nad Labem, 2001, ISBN 80-902906-0-4Nussbaum, McInnes, Willard Klinická genetika Thompson and Thompson, předklad 6. vydání, Triton, 2004, ISBN 80-7254-475-6 

Požadavky

ZápočetÚčast na výuce, tj. na přednáškách je povinná, netoleruje se žádná absence. V případě absencí vypracuje student písemnou práci na genetické téma.

Garant

MUDr. Mária Šenkeříková