Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče v neurologii (FBV1044)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBV1044 - Ošetřovatelská péče v neurologii, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyVyučujícíMUDr. Helena HojdíkováÚvod. Demonstrace neurologického vyšetření. Neurologická syndromologie a topická diagnostika. Přehled vyšetřovacích metod. Onemocnění svalů a periferních nervů. Konzultace. ( (MUDr. Hojdíková - 3 h)Epilepsie a jiná záchvatová onemocnění. Nádory CNS. Neuroinfekce. Konzultace. (MUDr. Kunc, Ph.D. - 3 h)Praktická cvičení a seminářeVyučujícíBc. Martina OborníkováPraktická cvičeníOšetřovatelská problematika.Ošetřovatelská problematika. Zápočet.

Literatura

Povinná literaturaKáš Neurologie pro praktické lékaře, 1993Janda, Kraus Neurologie pro rehabilitační pracovníky, 1987Rozsypalová Staňková Ošetřovatelství I (1. a 2. díl), 1997Waberžinek Krajíčková Základy obecné neurologie, Karolinum 2004, 1. vydání , ISBN 80-246-0803-0Waberžinek Krajíčková a kol. Základy speciální neurologie, Karolinum, Prahra 2006, ISBN 80-246-1020-5Jedlička Nebudová Neurologie, 1989

Požadavky

ZápočetPodmínkou zápočtu je praktické zvládnutí vyučovaných vyšetřovacích postupů.Zkouška Podmínkou zkoušky je úspěšné absolvování praktických a teoretických znalostí formou zápočtu.

Garant

doc. MUDr. Martin Vališ, Ph.D.