Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika zdravotnických a sociálních služeb, pojišťovnictví (FBV1048)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBV1048 - Ekonomika zdravotnických a sociálních služeb, pojišťovnictví, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyZdravotnické a sociální služby v tržní ekonomice, princip trhu a regulace, princip sociální solidarity a ekvivalence. Ekonomická problematika moderního zdravotnictví. Charakteristika poskytovatelů, plátců a poskytované péče. Národní zdravotní pojištění. (Procházka 3)Financování nemocniční a ambulantní péče. Regulace nabídky a poptávky. Hodnota zdraví v moderní společnosti. (Procházka 3)Praktická cvičení a seminářeVyučujícíIng. Miroslav Procházka, Ph.D.SeminářeŘešení příkladů jednoduchého účetnictví. Vedení dokladů a dokumentů při vykazování výkonů v zařízení ambulantní péče. Vedení dokladů a dokumentů při vykazování výkonů v zařízeních lůžkové péče. Vedení dokladů a dokumentů při vykazování domácí péče. Vedení dokladů a dokumentů v zařízeních sociální péče. Struktura a zpracovávání informací UZIS.

Literatura

Doporučená literaturaPlatná legislativa a normy v oblasti ekonomiky zdravotních a sociálních služeb.Háva,P. Úvod do ekonomiky zdravotnictví. Praha, 1998Hamerníková,B., a kol. Veřejné finance. Praha:Victoria Publishing, 1995Seger,J., Hindls,R. Statistické metody v tržním hospodářství. Praha:Victoria Publishing, 1995Varian,H.R. Mikroekonomie - Moderní přístup. Praha: Victoria Publishing, 1995 

Požadavky

ZápočetVypracování zápočtové práce.

Garant

Ing. Miroslav Procházka, Ph.D.