Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče o seniory (FBV1052)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBV1052 - Ošetřovatelská péče o seniory, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednášejícíMUDr. Božena Jurašková, Ph.D.1.    Současné trendy v prodlužování lidského života, morbidita a mortalita, zdravé stáří, organizace zdravotní péče a sociálních služeb.       Podpora zdraví a prevence v primární péči. Sekundární péče a terciální péče o seniory. (Jurašková 3)  Praktická cvičení a semináře  Mgr. Jitka Pánková Praktická cvičení1.   OP o seniora s poruchou dýchání, srdeční činnosti, termoregulace, péče o seniora s poruchou vyprazdňování moče, stolice.2.   OP o seniora s poruchou se sníženou pohyblivostí (poruchou pohybu) a protrahovaným pobytem na lůžku.3.   OP o seniora s bolestí (akutní, chronickou) a tělesným nepohodlím.4.   OP o seniora  s deficitem sebepéče. 

Literatura

Povinná literatura:Mgr. Alena Šafránková, MUDr. Marie Nejedlá: Interní ošetřovatelství I.                                                                                                                                                                                                             Mgr. Alena Šafránková, MUDr. Marie Nejedlá: Interní ošetřovatelství II.

Požadavky

Zápočet je udělen za docházku na seminářích a praktikách minimálně 90%.  Zkouška: Ústní zkouška, otázky k dispozici na stránkách www.kiohk.cz.

Garant

MUDr. Božena Jurašková, Ph.D.Mgr. Dana Vaňková