Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy psychoterapie (FBV5005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBV5005 - Základy psychoterapie, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Praktická cvičení a seminářeVyučujícíPhDr. Marie RybářováPhDr. Mariana Štefančíková, Ph.D. SeminářePsychoanalytické a hlubinné (jungiánské) přístupy v psychoterapii. Základní pojmy: přenos, protipřenos, projekce, obranné mechanismy atd. Práce s nevědomými aspekty a obsahy na úrovni čtyř modalit.Transakční analýza - stavy ega, životní scénáře, TAhry ve vztahu zdravotník-pacient. Humanistické přístupy v psychoterapii: gestalt psychoterapie, PCA (rogersovský), fenomenologie.

Literatura

Doporučená literaturaVymětal Obecná psychoterapie. Praha, Psychoanal. nakl., 1997Kratochvíl, S. Základy psychoterapie, Praha, Portál 1997Beran Úvod do podpůrné psychoterapie, 1997Beran Psychoterapeutický přístup v klinické praxi. Praha Avocenum 1992Kopřiva, K. Lidský vztah jako součást profese. Praha Portál 1999

Požadavky

Zápočet100% účast na seminářích

Garant

PhDr. Mariana Štefančíková, Ph.D.