Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie nemoci (FBV5007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBV5007 - Psychologie nemoci, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky Psychologická stránka průběhu nemoci. Stávání se pacientem. Psychika zdravého a nemocného člověka. Pacientovo pojetí nemoci. Smysl nemoci pro pacienta. Vliv na spolupráci se zdravotníky a na dodržování léčebného režimu. (Mareš 3) Strach z bolesti. Teorie a diagnostika strachu z bolesti. Snižování nepřiměřeného strachu. Kvalita života souvisejícího se zdravím a nemocí. Metody zjišťování kvality života a možné intervence. (Mareš 3)

Literatura

Doporučená literatura Křivohlavý J. Psychologie nemoci, 2002, Praha Grada, ISBN 80-247-0179-0 Mareš, J., Vachková, E. Pacientovo pojetí nemoci, Brno MSD, 2009, ISBN 978-80-7392-120-0 

Požadavky

Zápočet50% účast na výuce.Praktické vyzkoušení jedné z diagnostických metod u pacientů.Odevzdání práce v rozsahu 3 stránkového komentáře + příloh.

Garant

prof. PhDr. Jiří Mareš, CSc.