Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývojová a sociální psychologie I (FOP10021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FOP10021 - Vývojová a sociální psychologie I, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyPředmět sociální psychologie, proces socializace, sociální učení. Sociální percepce. Utváření vztahů a rolí v sociální skupině. Sociální postoje. Sociální vliv. Emoční inteligence a její vývoj v ontogenezi člověka. (Bažantová 3)Předmět vývojové psychologie, obecné zákonitosti vývoje. Teorie periodizace duševního vývoje. Význam raného dětství pro utváření osobnosti. Charakteristika vývoje dítěte od raného věku do puberty. Znaky dospělosti, mezníky dospělosti. Význam integrity ve stáří. (Rybářová 3)Věkové a genderové zvláštnosti psychiky. (Hadaš 3) Praktická cvičení a seminářeVyučujícíMUDr. Lubomír Hadaš, Ph.D.PhDr. Mariana Bažantová, Ph.D. SeminářeOntogeneze jedince v rámci rodinných systémů ve vztahu k aspektům v psychosomatické medicíně.Sociální komunikace. Faktory ovlivňující průběh sociální interakce. Výchozí principy a zásady asertivity.

Literatura

Doporučená literaturaVágnerová M. Vývojová a sociální psychologie. Praha, Portál, 2000Langmeier J., Krejčíková D. Vývojová psychologie, Praha, Grada 1998Hayseová N. Základy sociální psychologie. Praha, Portál, 1998Řezáč J. Sociální psychologie. Brno, Paido, 1998Nakonečný, M. Sociální psychologie, Praha, Academia 1999Mikuláštík, M. Komunikační dovednosti v praxi. Grada 2003

Požadavky

Zápočet100% účast na seminářích ZkouškaZkouška je ústní.

Garant

PhDr. Mariana Štefančíková, Ph.D.PhDr. Marie Rybářová