Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chirurgie II (FV10041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FV10041 - Chirurgie II, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky Chirurgie štítné žlázy a příštitných tělísek. Chirurgie sleziny. (Kaška 2)Chirurgie jater a portální hypertenze. (Šubrt 2)Chirurgie jícnu. Chirurgie gastroduodena. (Leško s. 2)Akutní břicho v denní klinické praxi. Syndrom břišního kompartmentu. (Kaška 2)Apendicitida a diferenciální diagnostika bolesti břicha. (Kaška 2) Chirurgie aneurismat a akutních stavů v cévní chirurgii. (Guňka 2)Traumasystém, hodnocení závažnosti traumatu, základy ATSL. (Dědek 2)Polytruama, poranění pánevního kruhu, kompartment syndromy. (Dědek 2)Chirugická terapie v dětském věku. (Štichhauer 2)Komplikace termických poranění. Elektivní a akutní chirurgie ruky. (Klein 1, Fibír 1)Chirurgie krvácení v dutině břišní. Úrazy břicha. (Šimkovič 2)Skeletální úrazy v dětském věku. (Preis 2)Urologie - dějiny a náplň oboru. Urologicky nemocný a diagnostika. (Broďák 2)Kardiochirurgie - úvod do oboru. Pacient na kardiochirurgii a diagnostika. Hrudní chirurgie - úvod do oboru. Pacient na hrudní chirurgii a diagnostika. (Harrer 2)Neurochirurgie - dějiny a náplň oboru. Neurochirurgicky nemocný a diagnostika. (Náhlovský 2)Ortopedie - úvod do oboru. Nemocný na ortopedii. Diagnostika ortopedických nemocí. (Šponer 2)Trendy v současné chirurgie. (Kaška 1)Praktická cvičení a seminářeVyučujícídoc. MUDr. RNDr. Milan Kaška, Ph.D.doc. MUDr. Leo Klein CSc.doc. MUDr. Dušan Šimkovič, CSc.MUDr. Milan Chobola, Ph.D.MUDr. Jaroslav Koudelka, CSc.MUDr. Bohumil Jon, CSc.Doc. MUDr. Zdeněk Šubrt, Ph.D.MUDr. Tomáš Dědek, Ph.D.MUDr. Jan Folvarský, Ph.D.MUDr. Robert Čáp, Ph.D.MUDr. Jan Trlica, Ph.D.MUDr. Eduard Havel, Ph.D.MUDr. Jan ZahradníčekMUDr. Igor Guňka, Ph.D.MUDr. Karel Šmejkal, Ph.D.MUDr. Otakar SotonaMUDr. Zdena TalábováMUDr. Pavel JanataMUDr. Jiří FeixMUDr. Stanislav JiškaMUDr. Filip Čečka, Ph.D.MUDr. Tomáš HolečekMUDr. Julius OrhalmiMUDr. Petr Lochman, Ph.D.MUDr. Ahmed AsqarMUDr. Tomáš Dušek MUDr. Igor SlaninkaMUDr. Ivo ŽvakPraktická cvičení1.   Všeobecná chirurgie.2.   Všeobecná chirurgie.3.   Všeobecná chirurgie.4.   ÚPS.5.   Traumatologie.6.   Traumatologie.7.   Cévní chirurgie.8.   Plastická chirurgie.9.   Dětská chirurgie.10. Intenzivní péče. 

Literatura

Povinná literatura1.Fiala Ortopedie - Základy ortopedické protetiky, 19852. Černý Špeciálna chirurgia I. - IV., 1990 - 19923. Kolektiv autorů ČR Chirurgická propedeutika, 19934. Dvořáček Obecná a speciální urologie5. Morávek P. Základy urologie pro studující medicíny, 20016. Sosna A. a kol. Základy ortopedie, 20027. Koudela K. a kol. Ortopedická traumatologie, 20028. Ferko A., Vobořil Z., Bedrna J., Šmejkal K. Chirurgie v kostce, 20029. Žáček P., Dominik J., Kubiš P. Interaktivní kardiochirurgie (na síti LF), Grada 200310. Koudela K. a kol. Ortopedie, 2003 Doporučená literatura1. Knobloch Obecná chirurgie, 19752. Beneš Chirurgie - válečné lékařské obory, 19803. Baláž Chirurgická propedeutika I.,II. , 19874. Hájek Chirurgie pro praktického lékaře, 19975. Müller a spol. Chirurgie pro studium a praxi, 19976. Grewe, Kremer Atlas chirurgických operací, 19977. Lawrence W. Way a kol. Současná chirurgická diagnostika a léčba, 19988. Dominik Kardiochirurgie, 19989. Zeman M. Speciální chirurgie, 2000 - Plas J a kol., Neurochirurgie10. Hoch, Leffler Speciální chirurgie, učebnice pro lékařské fakulty, 200111. Kasal F. Základy anesteziologie, neodkladné medicíny a intenzivní péče pro lékařské fakulty, Karolinum Praha 2003 

Požadavky

ZápočetZápočet je udělen učitelem katedry na posledním praktickém cvičení v semestru. Je povolena jedna absenci za semestr. Při více absencích, musí student chybějící praktická cvičení nahradit. Dále je nutno absolvovat zápočtový test.

Garant

doc. MUDr. RNDr. Milan Kaška, Ph.D.