Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diferenciální diagnostika v interně (FV10049)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FV10049 - Diferenciální diagnostika v interně, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášejícíprof. MUDr. Jiří Horáček, CSc.prof. MUDr. Jan Bureš, CSc.prof. MUDr. Petr Hůlek, CSc.prof. MUDr. Zbyněk Hrnčíř, DrSc.doc. MUDr. Jiří Chaloupka, Ph.D.prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc.prof. MUDr. Miroslav Merta, CSc.doc. MUDr. Petr Pařízek, Ph.D.prof. MUDr. Radek Pudil, Ph.D.doc. MUDr. František Salajka, CSc.prof. MUDr. Luboš Sobotka, CSc.doc. MUDr. Miroslav Solař, Ph.D.doc. MUDr. Ladislav Slováček, Ph.D.doc. MUDr. Alena Šmahelová, Ph.D.prof. MUDr. Zdeněk Zadák, CSc.doc. MUDr. Pavel Žák, Ph.D.prof. MUDr. Jiří Horáček, CSc.MUDr. Jiří Maňák, Ph.D.MUDr. Tomáš Fejfar, Ph.D.PřednáškyPřístup k pacientovi s krvácivou diatézou (J.Malý, 1)Vyšetření před cestou do zahraničí (Chaloupka, 1)Přístup k pacientovi se synkopou (Pařízek,1)Přístup k pacientovi s malnutricí (Sobotka, 1)Přístup k pacientovi s edémem plic (Solař, 1)Přístup k pacientovi s chronických kašlem (Salajka, 1)Přístup k pacientovi s ascitem (Hůlek, 1)Přístup k pacientovi s průjmy (Bureš, 1)Přístup k pacientovi s akutni monoartritidou (Hrnčíř, 1)Přístup k pacientovi s uzlem ve štít. žláze (Horáček, 1)Přístup k pacientovi s hyperkalcémií (Horáček, 1)Přístup k pacietovi s uzlinovým syndromem (Žák, 1)Přístup k pacientovi s metabol. acidózou (Zadák 1)Přístup k pacientovi s hypokalémií a hyperkalémií (Zadák 1)Přístup k pacientovi s metastázami z neznámého zdroje (Slováček, 1)Přístup k pacientovi s imunodeficiencí (Hrnčíř, 1)Přístup k pacientovi se suspektní akutní otravou (Merta, 1)Semináře 1-5Realimentační syndrom (Maňák 1)Základní farmakokinetické ukazatele a jejich význam pro dávkování léčiv (Horáček 1)Přístup k pacientovi s ascitem (Hůlek 1)Kardiopulmonální resuscitace (Solař 1)Přístup k pacientovi se žloutenkou (Fejfar 1)Praktika: 15 hodin - vyučující:MUDr. M. Jiroušek, MUDR. M. Švarc, MUDr. M. Miklošová, doc. MUDr. L. Vodičková, CSc., MUDr. R. Praus, Ph.D., MUDr. J. Hůlka, MUDr. T. Vaňásek, Ph.D., MUDr. J. Čepková, MUDr. D. Belada, Ph.D., MUDr. J. Zajíc, MUDr. V. Nerad, MUDr. R. Hazuková, Ph.D., prof. MUDr. V. Maisnar, Ph.D., MUDr. T.Kupsa,  MUDr. E. Ivanová, MUDr. M. Měšťan, Ph.D., MUDr. L. Ornstová, MUDr. J. Radocha, Ph.D., MUDr. O. Kudela, MUDr. M. Brtko, Ph.D., MUDr. Filip Gabalec, Ph.D., MUDr. Miroslav Měšťan, Ph.D., prof. MUDr. Jan Čáp, CSc.   

Literatura

Povinná literaturaBureš, J., Horáček, J. (pořadatelé) Základy vnitřního lékařství. Praha: Galén a Karolinum, 2003.Andreoli, T. E. et al. Cecil Essentials of Medicine. 6th Ed. Philadelphia: W. B. Saunders Company, 2003. ISBN 07-2160-1472Chilvers et sl. Davidson´s Principles and Practice of Medicine. 19th Ed. Edinburgh: Churchill Livingstone, 2003. ISBN 04-4307-0350Doporučená literaturaKasper, D. et al. Harrison´s Principles of Internal Medicine. 16th Ed. New York: McGraw-Hill, 2005. ISBN 00-7139-1401, 00-7140-2357Humes, H. D. et al. Kelley´s Textbook of Internal Medicine. 4th Ed. Philadelphia: Lippincott, Williams and Wilkins, 2000. ISBN 07-8171-7876

Požadavky

ZápočetZápočty jsou udělovány na závěrečném semináři.Podmínkou udělení zápočtu je povoleno 80% řádné docházky.

Garant

prof. MUDr. Jan Bureš, CSc.