Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rehabilitace (FV10051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FV10051 - Rehabilitace, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyRehabilitace - definice, cíle léčebné rehabilitace. Rehabilitace v jednotlivých medicínských oborech. (Vaňásková 2)Kineziologie a kinezioterapie v léčebné rehabilitaci. Fyzikální terapie - teorie. (Bednář 2)Funkční porucha a bolest. Vývojová kineziologie. (Popper 2) Praktická cvičení a seminářeVyučující doc. MUDr. Eva Vaňásková, Ph.D.MUDr. Ivan Vařeka, Ph.D.MUDr. Michal Bednář, Ph.D. Praktická cvičeníRehabilitace v jednotlivých úsecích Rehabilitační kliniky FN. Kineziologie - praxe.Dysbalance svalové. Kinezioterapie - praxe. Rozbor pacienta. Zápočtové praktikum.

Literatura

Doporučená literaturaKolář P. Rehabilitace v klinické praxi, Galén, 2010Karel Lewit Manipulační léčba, Sdělovací technika, 5., zcela přeprac. vyd., 2003Kolesár Fyziatria, 1980

Požadavky

Zápočet Účast na seminářích,tj. 2 praktika v 100% účasti. Nepřítomnost lze po dohodě s vyučujícím nahradit s jinou skupinou.

Garant

doc. MUDr. Eva Vaňásková, Ph.D.