Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Předstátnicová praxe z vnitřního lékařství (FV10070)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FV10070 - Předstátnicová praxe z vnitřního lékařství, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Pro studenty, kteří absolvují předstátnicovou praxi ve FN Hradec Králové a blízkém okolí jsou pořádány semináře. Choroby štítné žlázy. Kasuistika (prof. MUDr. Jiří Horáček, CSc., 3 h)Přístup k pacientovi s bezvědomím.  KPR. Přístup k pacientovi s bolestí na hrudi (doc. MUDr. Miroslav Solař, Ph. D., 3 h)Kasuistika. (prof. MUDr. Luboš Sobotka, CSc./prof. MUDr. V. Bláha, CSc., 3 h)Kasuistika (doc. MUDr. Pavel Žák, Ph. D./prof. MUDr. V. Maisnar, Ph.D., 2 h).Leukémie. Přístup k pacientovi s anémií (doc. MUDr. Pavel Žák, Ph.D. 2 h).Akutní infarkt myokardu. (prof. MUDr. Jan Vojáček, DrSc., 1 h).Kazuistika. (doc. MUDr. Josef Šťásek, Ph. D./doc. MUDr. Luděk Haman, Ph.D., 2 h).Kasuistika (prof. MUDr. Jan Bureš, CSc./MUDr. Ilja Tachecí, Ph.D., CSc., 2 h).Astma bronchiale a CHOPN. Přístup k pacientovi s dušností (MUDr. V. Koblížek, Ph.D. 2h).Chronické selhání ledvin (prof. MUDr. S. Dusilová Sulková, DrSc. 1h)Kazuistika (prof. MUDr. S. Dusilová Sulková, DrSc./MUDr. Roman Šafránek, Ph. D., 2 h).Kolorektální karcinom. Přístup k pacientovi s bolestí břicha (prof. MUDr. Jan Bureš, CSc., 2 h).Přístup k pacientovi s horečkou nejasného původu. (prof. MUDr. Zbyněk Hrnčíř, DrSc., 1 h).Hypertenze (doc. MUDr. J. Ceral, Ph.D. 1h)Srdeční selhání (prof. MUDr. R. Pudil, Ph.D. 1h)Přístup k pacientovi se synkopou (doc. MUDr. P. Pařízek, Ph.D. 1h)Tromboembolická nemoc. (prof. MUDr. j. Malý, CSc. 1h)Lymfomy (MUDr. D. Belada, Ph.D. 1h)Přístup k pacientovi s krvácivou diatézou (doc. MUDr. P. Dulíček, Ph.D. 1h)Přístup k pacientovi s ikterem (MUDr. T. Fajfar, Ph.D. 1h)Jaterní cirhóza (prof. MUDr. P. Hůlek, Ph.D. 1h)Přístup k pac. s krvácením do GIT (prof. MUDr. S. Rejchrt, Ph.D. 1h)Diabetes mellitus. Přístup k pacientovi s dekompenzovaným diabetem (doc. MUDr. A. Šmahelová, Ph.D. 2h)Závěrečný seminář (otázky a odpovědi) (prof. MUDr. J.Horáček, CSc., 2 h).

Literatura

Bureš J., Horáček J. Základy vnitřního lékařství, Galén a Karolinum, 2003, ISBN 80-7262-208-0 (Galén), ISBN 80-246-0673-9 (Karolinum) Edwards, Bouchier Davidson's Principles and Practice of Medicine, 18. vydání, 2001, Edinburgh, Churchill Livingstone Andreoli et al Cecil Essential of Medicine, 6. vydání, 2003, ISBN 0721601472 

Požadavky

Zápočet Zápočet je udělen za absolvování 12ti týdnů předstátnicové praxe na závěrečném semináři, datum je dané harmonogramem pro danný školní rok.

Garant

prof. MUDr. Jan Bureš, CSc.