Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická farmakologie (FV50029)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FV50029 - Klinická farmakologie, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyKlinická farmakokinetika a farmakodynamika a její přínos z pohledu individualizované farmakoterapie. (Mičuda 2) Klinická onkologie. (Grim 2) Predikce dávkového režimu. Využití farmakokinetického principu: terapeutické monitorování léčiv (TDM) a jeho význam pro lékařskou praxi. Demonstrace a praktické cvičení. (Chládek 1) Interindividuální a intraindividuální variabilita v odpovědi na farmakoterapii. Význam genetického polymorfizmu v kinetice a dynamice. (Mičuda 2) Nežádoucí účinky a lékové interakce. (Štěrba 1)Diabetes mellitus a jeho léčba. (Šmahelová 2) Klinická farmakologie antikoagulancií. Kazuistiky. (Grim 1)Hypertenze. Etiopatogeneze, zásady farmakoterapie. (Macek 1) Alergie, astma a inhalační systémy. (Krčmová 2) Léčiva v těhotenství a laktaci. (Mičuda 1)Praktická cvičení a semináře Přednášející prof. MUDr. Stanislav Mičuda, Ph.D.doc. PharmDr. Martin Štěrba, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Chládek, Ph.D.MUDr. Jiří Grim, Ph.D.doc. MUDr. Alena Šmahelová, CSc.MUDr. Irena Krčmová, CSc.MUDr. Karel Macek, CSc.Klinická farmakokinetika a farmakodynamika a její přínos z pohledu individualizované farmakoterapie.Klinická onkologie.Predikce dávkového režimu. Využití farmakokinetického principu: terapeutické monitorování léčiv (TDM) a jeho význam pro lékařskou praxi. Demonstrace a praktické cvičení. Interindividuální a intraindividuální variabilita v odpovědi na farmakoterapii. Význam genetického polymorfizmu v kinetice a dynamice. Nežádoucí účinky a lékové interakce. Diabetes mellitus a jeho léčba. Klinická farmakologie antikoagulancií.Hypertenze. Etiopatogeneze, zásady farmakoterapie. Alergie, astma a inhalační systémy.  Léčiva v těhotenství a laktaci.

Literatura

Doporučená literaturaLincová D, Farghali H a kol. Základní a aplikovaná farmakologie. Druhé vydání. Vydalo nakladatelství Galén a Univerzita Karlova v Praze, 2007. ISBN 9788072623730.

Požadavky

ZápočetPovolena jedna absence.

Garant

prof. MUDr. Stanislav Mičuda, Ph.D.