Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Myoskeletální medicína (FV50035)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FV50035 - Myoskeletální medicína, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Praktická cvičení a seminářeVyučující doc. MUDr. Vlasta Tošnerová, CSc.MUDr. Eva Vaňásková, Ph.D. Semináře Funkční patologie hybné soustavy. Manuální (myoskeletální) medicína.Funkční porucha - definice. Diagnostika funkční poruchy.Terapeutické postupy. Postizometrická relaxace (trigger points). Mobilizace kloubů.Popis stoje. Měkké znaky.Pánev. Funkční vyšetření a terapie pánve.Bederní páteř. Funkční vyšetření a terapie bederní páteře.Hrudní páteř. Funkční vyšetření a terapie hrudní páteře.Krční páteře. Funkční vyšetření a terapie krční páteře.Končetiny. Funkční vyšetření a terapie končetin.Měkké techniky.

Literatura

Doporučená literaturaKarel Lewit: Manipulační léčba v myoskeletální medicíně, Sdělovací technika, 5., zcela přeprac. vyd., 2003

Požadavky

ZápočetÚčast na seminářích. Omluveny budou max. 2 nepřítomnosti s tím, že si student uvedenou problematiku doplní. V jiných případech musí žádat lektora o další nahrazení probírané látky.

Garant

doc. MUDr. Vlasta Tošnerová, CSc.