Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nové trendy ve farmakologii (FV50048)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FV50048 - Nové trendy ve farmakologii, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyNovinky ve vybraných oblastech farmakologie (DMARDs, protilátky, imunomodulátory, protinádorová chemoterapie). (Mičuda 3) Nové aspekty farmakologie ve vztahu k játrům a dalším eliminačním orgánům. (Mičuda 3) Trendy a perspektivy biotechnologie, genové a buněčné terapie ve vztahu k farmakoterapii. (Štěrba 3)Praktická cvičení a semináře Vyučujícídoc. PharmDr. Martin Štěrba, Ph.D.MUDr. Jolana Cermanová, Ph.D.Orgánová toxicita léčiv a možnosti jejího ovlivnění. Volně prodejná a alternativní léčiva, doplňky stravy.

Literatura

Doporučená literaturaMarek J a kol. Farmakoterapie vnitřních nemocí. 3. vydání. Grada, Praha 2007 (ISBN: 80-247-0839-6).Lincová D., Farghali H. a kol. Základní a aplikovaná farmakologie. 2. doplněné a přepracované vydání. Galén, Karolinum, Praha, 2007 (ISBN: 978-80-7262-373-0). Goodman & Gilman's The Pharmacological Basis of Therapeutics. 11 edition. McGraw-Hill Professional 2005 (ISBN-10: 0071422803). Přednášky zveřejněné na stránkách https://moodle.lfhk.cuni.cz/.

Požadavky

ZápočetAktivní účast na přednáškách a seminářích (max. 20% omluvené absence), v případě nesplnění podmínek zpracování seminární práce.

Garant

prof. MUDr. Stanislav Mičuda, Ph.D.