Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Preventivní zubní lékařství a kariologie I (FZ10007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FZ10007 - Preventivní zubní lékařství a kariologie I, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyNejčastější choroby ústní dutiny podmíněné zubním mikrobiálním povlakem. (Slezák 2)Preventivní programy. (Koberová Ivančaková 2)Orální zdraví, cíle WHO v oblasti orálního zdraví. (Koberová Ivančaková 1)Základy epidemiologie. Epidemiologie zubního kazu. (Koberová Ivančaková 1)Zubní mikrobiální povlak. (Dřízhal 2)Základní principy ústní hygieny. (Dřízhal 1)Specifické aspekty péče o chrup a dutinu ústní v dětském věku. (Koberová Ivančaková 1)Základy onkologické prevence ve stomatologii. (Doležalová 1)Vedlejší účinky léčiv v dutině ústní. (Šembera 1) Praktická cvičení a seminářeVyučujícíMUDr. et MUDr. Jan Duškadoc. MUDr. Romana Koberová Ivančaková, CSc.MUDr. Vladimíra Radochová, Ph.D.MDDr. Martin ŠemberaSeminářeVyužití ozónu v zubním lékařství.Kouření a dutina ústní.Dezinfekce a sterilizace.

Literatura

Povinná literaturaKilian a kol. Prevence ve stomatologii. Galén, 1999. ISBN 80-7262-022-3Doporučená literaturaSlezák R., Ryška A. Kouření a dutina ústní. ČSK a Havlíček Brain Team Praha, 2006. ISBN 809036096-3Murray J. J. et al. Prevention of Oral Disease. Oxford, 2004. ISBN 0192632795

Požadavky

Zápočet100% účast na seminářích.Dosažení hranice 75 % z celkového počtu možných bodů ze všech písemných testů (3 malé + 1 zápočtový test).

Garant

doc. MUDr. Radovan Slezák, CSc.