Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Preklinické zubní lékařství III (FZ10020)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FZ10020 - Preklinické zubní lékařství III, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyÚvod do stomatologické protetiky. (Vavřičková 3)Rozdělení defektů chrupu, klasifikace pilířových zubů, biologický faktor. (Vavřičková 3)Fixní protézy - indikace, druhy, konstrukční prvky. (Vavřičková 3)Zásady preparace v protetické stomatologii, protetické instrumentarium. (Vavřičková 3)Snímatelné protézy - indikace, druhy, konstrukční prvky. (Vavřičková 3)Náplň oboru dentoalveolární chirurgie a maxilofaciální chirurgie. Terminologie ve stomatochirurgii. (Kopecká 3)Extrakční páky. Extrakční kleště. Ostatní stomatochirurgické nástroje. (Kopecká 3)Extrakce prostá a komplikovaná. (Kopecká 3)Zásady práce na chirurgickém sálku a operačním sále. (Kopecká 2)Šití ran ve stomatologii. (Kopecká 1)Lokální anestezie. (Janovská 3) Praktická cvičení a seminářeVyučujícíMDDr. Eva HaškováMDDr. Pavlína HrabyováMUDr. Dana Kopecká, Ph.D. Praktická cvičeníSeznámení s náplní praktických cvičení, preparace na inlay 36.Preparace na estetickou fasetu 11.Preparace na estetickou fasetu 21.Preparace na onlay 24.Preparace na onlay 46.Preparace na celoplášťovou litou korunku 16, nácvik retrakce gingivy.Preparace na pryskyřičnou korunku 11, test č. 1.Preparace na celokeramickou korunku 13.Preparace na kombinovanou korunku 24.Preparace na metalokeramickou korunku 34.Preparace na kombinovanou korunku 23.Preparace na kombinovaný fixní můstek 24-26.Preparace na kovokeramický fixní můstek 33-35-37.Preparace na kořenové nástavby, test č. 2.Modelace kořenové nástavby (FRC čep + kompozit).Modelace kořenové nástavby, prefabrikáty (spalitelný čep + pryskyřice).Praktický nácvik šití ran, nácvik extrakce.Praktický nácvik lokální anestézie.Praktická zkouška.Zápočet. 

Literatura

Povinná literaturaSvoboda a kol. Stomatologická propedeutika. Praha, 1984.

Požadavky

Zápočet100% účast na praktických cvičeních (absence musí být nahrazena).Splnění všech testů minim. na 80 % včetně zápočtového testu (max. 2 opravné zápočtové testy).Splnění preparací minim. na 80 % z každé (pokud není splněno, nová preparace ve volném čase na praktických cvičeních s jinou skupinou).Splnění preparací v rámci domácích úkolů na 80 % (21 - celokeramická korunka, 11 - kombinovaná korunka, 14 - onlay, 15 - metalokeramická korunka, 47 - celoplášťová litá korunka). ZkouškaKe zkoušce může přistoupit student, který obdržel zápočet.

Garant

MUDr. Lenka Vavřičková, Ph.D.