Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Farmakologie I (FZ10028)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FZ10028 - Farmakologie I, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednáškyprof. MUDr. Stanislav Mičuda, Ph.D.doc. PharmDr. Martin Štěrba, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Chládek, Ph.D.Mgr. Eduard Jirkovský, Ph.D.Úvod do farmakologie, obecné pojmy, lékopis. Obecná farmakologie: farmakodynamika. (Štěrba, 3)Obecná farmakologie: farmakokinetika, faktory ovlivňující účinek léčiv. (Chládek, 3)Obecná farmakologie: nežádoucí účinky léčiv, interakce léčiv. Speciální farmakologie: lokální anestetika. (Štěrba, Jirkovský, 3)Speciální farmakologie: lokální anestetika, antibiotika. (Jirkovský, Mičuda, 3)Antibiotika a další chemoterapeutika. (Mičuda, 3) Praktická cvičení a seminářeVyučujícídoc. Ing. Jaroslav Chládek, Ph.D.MUDr. Jolana Cermanová, Ph.D.Mgr. Zuzana PokornáObecná farmakologie, farmakodynamika, farmakokinetika - seminář. Praktické cvičení - CRC závislost.Faktory modifikující účinek léčiva a farmakoterapeutické komplikace. Praktické cvičení - farmakokinetika.Analgetika anodyna, nesteroidní protizánětlivé látky - seminář.Lokální anestetika, celková anestetika - seminář. Praktické cvičení - zdroje informací ve farmakologii: AISLP.Antibiotika, chemoterapeutika, lokálně působící látky - seminář. 

Literatura

Povinná literaturaMartínková a kol.: Obecná farmakologie, 2001 (k dispozici též na https://moodle.lfhk.cuni.cz/)Lincová D, Farghali H a kol.: Základní a aplikovaná farmakologie. Druhé vydání. Vydalo nakladatelství Galén a Univerzita Karlova v Praze, 2007. ISBN:9788072623730Doporučená literaturaLullman H, Mohr K, Wehling M: Farmakologie a toxikologie, Grada Publishing, 2004, ISBN 80-247-0836-1Doplňující literaturaMartínková a kol.: Návody k praktickým cvičením, 1999 (k dispozici též na https://moodle.lfhk.cuni.cz/)Kolektiv autorů: Přednášky - elektronická verze dokumentů na internetové stránce (https://moodle.lfhk.cuni.cz/)

Požadavky

ZápočetÚčast na praktických cvičeních je povinná (povolena je pouze jedna absence). Průměr ze známek obdržených během výuky v semestru musí být nižší nebo roven než 3,00 (absence nemá na průměr žádný vliv). Jestliže nebudou splněny podmínky na zápočet: Z důvodu dvou absencí - student bude detailně přezkoušen z problematiky obou zameškaných praktických cvičeních. Z důvodu tří a více absencí - student bude přezkoušen v rozsahu celého semestru. Z důvodu průměru známek > 3,00 - student bude přezkoušen v rozsahu celého semestru.Poznámka k průběžnému hodnocení v obou semestrech: studenti, kteří budou mít průměr ze všech známek nižší než 2,00 (hodnoceno za každý z obou semestrů zvlášť), nebudou muset psát zkouškový písemný test a budou moci přistoupit rovnou k ústní zkoušce (v opačném případě bude mít zkouška 2 části - písemnou a ústní)   

Garant

doc. PharmDr. Martin Štěrba, Ph.D.