Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná anatomie hlavy a krku (FZ10043)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FZ10043 - Aplikovaná anatomie hlavy a krku, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyÚvod do předmětu. (Procházková 1)Kosti lebeční, vývojové a věkové aspekty. Kraniometrie. (Kuchař 1)Aplikovaná anatomie žvýkacího aparátu. Aplikovaná anatomie zubů. (Duška 2)Důležitá regia obličejové části hlavy a krku. (Hájek 2)Vedlejší dutiny nosní. (Kracík 1)Anatomický podklad život zachraňujících výkonů. (Kracík 1)Klinicky důležité kompartmenty hlavy. (Procházková 1)Anatomie bolesti. (Procházková 1)Regionální anestézie na hlavě. (Duška 1)Anatomický podklad šíření patologických procesů v oblasti hlavy a krku. (Duška 1) Praktická cvičení a seminářeVyučujícíMUDr. Olga ProcházkováMUDr. Petr Hájek, Ph.D.MUDr. Jan DuškaMUDr. Martin KracíkMgr. Michal KuchařTopografická a aplikovaná anatomie kostry splanchno- a neurokrania.Topografická a aplikovaná anatomie žvýkacího aparátu.Důležitá regia obličejové části hlavy a krku.Klinicky důležité kompartmenty obličejové části hlavy.Anatomický podklad bolesti v obličeji a bolesti zubů.Anatomický podklad šíření patologických procesů z tkání a struktur v oblasti hlavy a krku do topograficky blízkých i vzdálenějších struktur.

Literatura

Povinná literaturaL. Lemež Topografická anatomie pro stomatology, Avicenum 1984 Doporučená literaturaO. Mrázková M. Doskočil Klinická anatomie pro stomatology, Triton, Praha 2001.I. Klepáček, J. Mazánek Klinická anatomie ve stomatologii, Grada Publishing, 2001.

Požadavky

Zápočet80ti % docházka, potvrzený seznam o provedení manuálních dovedností, vypracovaná esej na předem zadané téma. ZkouškaÚstní zkouška (2 otázky), rozbor eseje. 

Garant

MUDr. Olga Procházková