Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní lékařství III (FZ10047)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FZ10047 - Vnitřní lékařství III, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyVyučujícíprof. MUDr. Radek Pudil, Ph.D.doc. MUDr. Josef Šťásek, Ph.D.prof. MUDr. Sylvie Dusilová-Sulková, DrScdoc. MUDr. Radovan Malý, Ph.D.prof. MUDr. Jan Vojáček, DrSc.prof. MUDr. Jan Čáp, CSc.prof. MUDr. Jiří Horáček, CSc.doc. MUDr. Miroslav Solař, Ph.D.prof. MUDr. Miloslav Pleskot, Ph.D.prof. MUDr. Luboš Sobotka, CSc.doc. MUDr. Alena Šmahelová, Ph.D.doc. MUDr. Petr Pařízek, Ph.D. Akutní srdeční infarkt, léčba, komplikace (Pudil, 1)Srdeční vady vrozené a získané.  (Šťásek, 1)Akutní a chronické glomerulonefritidy.  (Dusilová-Sulková, 1)Nemoci žilního a tepenného systému. Tromboembolická nemoc. (R. Malý, 1)Ischemická choroba srdeční.  (Vojáček, 1)Nemoci hypofýzy. (Čáp, 1)Onemocnění štítné žlázy. Regulace činnosti žláz s vnitřní sekrecí (Horáček, 1)Kardiopulmonální resuscitace.   (Solař, 1)Srdeční selhání.  (Pleskot, 1)Poruchy vodního a minerálového hospodářství.  (Sobotka, 1)Diabetes mellitus a jeho komplikace (Šmahelová, 2)Akutní a chronická renální insuficience. Dialýza. (Dusilová-Sulková, 1)Arytmie, synkopy.  (Pařízek, 1)Šok.  (Pleskot, 1) Praktická cvičení a seminářeVyučujícíMUDr. Marie PlíškováMUDr. Vladimír NeradMUDr. Eva IvanováMUDr. Miroslav Brtko, Ph.D.MUDr. Daniela Odrážkovádoc. MUDr. Miroslav Brndiar, CSc.MUDr. Jan HůlkaKlinická stáž u lůžka nemocného s kardiologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s kardiologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s kardiologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s kardiologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s kardiologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s kardiologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s nefrologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s nefrologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s nefrologickou problematikou.Klinická stáž u lůžka nemocného s metabolickou problematikou a diabetem.Klinická stáž u lůžka nemocného s metabolickou problematikou a diabetem.Klinická stáž u lůžka nemocného s metabolickou problematikou a diabetem.Kardiopulmonální resuscitace, zápočet. Praktická cvičení (klinické stáže)a) rozsah teoretických znalostí nutných k absolvování praktických cvičení u lůžka nemocného je dán plánem přednášek. b) obsahem praktických cvičení jsou rozbory nemocných s chorobami, které jsou probírány v příslušné době na přednáškách s důrazem na anamnézu, zákl. laboratorní vyšetření, sestavení diagnózy, prognózu a racionální léčebné postupy, s přihlédnutím ke specifickým problémům v oblasti stomatologie.

Literatura

Povinná literaturaBureš J., Horáček J. Základy vnitřního lékařství, Galén a Karolinum, 2003, ISBN 80-7262-208-0 (Galén), ISBN 80-246-0673-9 (Karolinum) Doporučená literaturaEdwards, Bouchier Davidson's Principles and Practice of Medicine, 18. vydání, 2001, Edinburgh, Churchill LivingstoneAndreoli et al Cecil Essential of Medicine, 6. vydání, 2003

Požadavky

ZápočetZápočet obdrží student, který splnil podmínky docházky a nemá více než 20 % omluvených absencí. Student, který má větší počet omluvených absencí, si musí chybějící praktika nahradit na konci semestru v náhradním termínu, který vypíše katedra.

Garant

prof. MUDr. Jan Bureš, CSc.