Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Preklinická parodontologie (FZ10084)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FZ10084 - Preklinická parodontologie, Lékařská fakulta Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyNáplň oboru parodontologie, její postavení v humánní medicíně.  (Slezák 1)Základní skupiny parodontopatií. (Slezák 1)Epidemiologie, screening a prevence chorob parodontu. (Slezák 1)Anatomie a histologie tkání parodontu z klinického hlediska. (Radochová 1)Hodnocení stavu parodontu. (Radochová 2)Parodontologické instrumentárium. (Radochová 3) Praktická cvičení a seminářeMUDr. Vladimíra Radochová, Ph.D.MDDr. Martin ŠemberaMDDr. Libor Štefek  Praktická cvičení1.   Provádění praktické údržby nástrojů - kyret a scalerů. Nácvik odstranění zubního kamene na modelech.

Literatura

Povinná literatura1. Slezák R. Preklinická parodontologie. Nucleus HK, 2007. ISBN 978-80-87009-18-5Doporučená literatura1. J.S. Nield-Gehring. Fundamentals of Periodontal Instrumentation. Advanced Root Instrumentation. 5th ed., Lippincott, William and Wilkins, 2004. ISBN 0-7817-4606-X

Požadavky

ZápočetZápočet bude udělen za plnou účast na přednáškách a praktických cvičeních a po prokázání dostatečných teoretických znalostí v zápočtovém testu.

Garant

doc. MUDr. Radovan Slezák, CSc.