Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář ze splnitelnosti (NAIL092)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NAIL092 - Seminář ze splnitelnosti, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohlubovat znalosti a dovednosti z oblasti řešení problémů splnitelnosti, učit se samostatnému teoretickému a experimentálnímu bádání.

Sylabus

Referáty pokrývají moderní trendy v řešení problémů booleovské splnitelnosti (SAT) a problémů splňování podmínek (CSP). Referovaná témata jsou z následujících oblastí :Zmenšování stavového prostoru: Inteligentní prohledávání, symetrie, konzistence, globální podmínky, předzpracování a transformace problémů, srovnání technik pro SAT a CSP, rozhodovací heuristiky.Implementační otázky: Architektura úplných a neúplných řešících systému pro SAT, architektura úplných a neúplných řešících systému pro CSP, otázky efektivní implementace, jednotková propagace, filtrace, sledování literálů, učení, paralelní implementace.Řešení problémů v praxi: softwarové produkty pro řešení SAT a CSP, náhodné problémy, strukturované problémy, fázový přechod, diagnostika jako SAT, plánování jako SAT, optimalizace.Další témata podle zájmu.

Literatura

Rina Dechter. Constraint Processing. Morgan Kaufmann Publishers, 2003.Stuart Russell and Peter Norvig. Artificial Intelligence: A Modern Approach (second edition). Prentice Hall, 2003.Sborníky konference SAT (International Conference on Theory and Applications of Satisfiability Testing).Sborníky konference CP (International Conference on Principles and Practice of Constraint Programming).Sborníky konference CP-AI-OR (International Conference on Integration of AI and OR Techniques in Constraint Programming for Combinatorial Optimization Problems).

Garant

RNDr. Pavel Surynek, Ph.D.