Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktické metody moderní chemické fyziky a senzorické analýzy kondenzovaných soustav (NBCM136)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NBCM136 - Praktické metody moderní chemické fyziky a senzorické analýzy kondenzovaných soustav, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem speciálního praktika je seznámit studenty moderními trendy základního výzkumu v oboru objektivních přístrojových a subjektivních senzorických metod chemické fyziky a optiky a procvičit jejich praktické využití.

Sylabus

Speciální praktikum je v rozsahu 4 hodin 7-krát v zimním i letním semestru. Je určeno jak pro studenty prvního až třetího ročníku fyziky i matematiky a informatiky MFF UK. Přibližně 25% výukového času je věnováno teoretickým základům vyučovaných metod a 75% jejich praktickému ověření a vyhodnocení. Speciální praktikum je věnováno výuce experimentálních metod studia korelací mezi objektivními (převážně optickými) metodami chemické fyziky a metodami senzorické (smyslové) analýzy kondenzovaných soustav praktického významu počínaje vstupními surovinami a konče odpady.

Literatura

Články z odborných časopisů.

Garant

doc. Ing. Petr Sladký, CSc.Ing. Roman Beneš, CSc.prof. RNDr. Jan Hála, DrSc.