Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stochastické metody v databázích (NDBI019)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NDBI019 - Stochastické metody v databázích, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Statistika a data mining - podobnost a rozdíly.Statistické metody pro data mining. Hledání různých typů závislostí - korelační analýza, regresní model, kontingenční tabulky, statistická analýza časových řad. Bayesovská analýza, bayesovské sítě.Pravděpodobnostní modely dokumentografického informačního systému.

Literatura

Anděl, J.: Statistické metody, MATFYZPRESS, Praha, 1993 Baeza-Yates, R., Riberio-Neto, B.: Modern information retrieval, Addison-Wesley, 1999Cipra, T.: Analýza časových řad s aplikacemi v ekonomii, SNTL, Praha, 1986 Jensen, F. V.: Bayesian networks and decision graphs, Springer-Verlag, New York, 2001Komárková, L., Komárek, A., Bína, V.: Základy analýzy dat a statistického úsudku s příklady v R. Oeconomia, Praha, 2007.Komárek, A., Komárková, L.: Statistická analýza závislostí s příklady v R. Oeconomia, Praha, 2007.

Garant

RNDr. Alena Koubková, CSc.