Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podporovaný experiment - elektřina, magnetismus, optika. (NDFY060)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NDFY060 - Počítačem podporovaný experiment - elektřina, magnetismus, optika., Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Voltamperové charakteristiky prvků (ISES)2. Ohmův zákon (ISES)3. Studium kondenzátoru4. Studium cívky5. Studium transformátoru6. Přechodové jevy v RC a RL obvodu7. Cívka a kondenzátor v obvodu se střídavým proudem8. Sériové a paralelní RLC kmitavé obvody9. Rezonance10. Studium magnetického pole11. Magnetizace a hysterézní smyčka12. žárovka a zářivka13. zajímavé prvky v obvodu14. zdroje, zapojování 15. výroba el. proudu a motory16. stejnosměrný a střídavý proud, vedení, energetické ztráty, jištění a pojistky17. alternativní zdroje, účinnost (ISES, Pasco, remlab)

Literatura

Experimenty dostupné na Haliday,D.- Resnick,R.:. Fundamentals of Physics. John Wiley and Sons, New York, 1981.Aktuální návody a manuály k příslušným verzím probíraného SW a HW. Upřesní vyučující.

Garant

doc. RNDr. Zdena Lustigová, CSc.