Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podporovaný experiment - 1 (mechanika a akustika) (NDFY061)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NDFY061 - Počítačem podporovaný experiment - 1 (mechanika a akustika), Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod do počítačem podporovaného experimentu 2. Studium pohybu - základy (ISES- ultrazvuk) 3. Studium zrychlení v neinerciální vztažné soustavě - rotující systém (PASCO, 3 axes accelerometer) 4. Studium zrychlení v neinerciální vztažné soustavě - výtah (PASCO, 3 axes accelerometer) 5. Studium zrychlení v neinerciální vztažné soustavě - kyvadla (PASCO, 3 axes accelerometer) 6. Vrhy a hody v gravitačním poli Země (Kamera) 7. Pružné a nepružné rázy (kamera) 8. Studium pohybu cvičence (kamera, Pasco) 9. Přetížení a lidský organizmus (v návaznosti na studium pohybu cvičence) (Pasco) 10. Pohyb auta/kola a cykloidy (kamera) 11. Odporové síly a tření-I (IPCoach) 12. Odporové síly a tření II (Pasco, Vernier) 13. Studium zvuku, skládání kmitů, rázy 14. Studium zvuku , FFT 15. Měření rychlosti zvuku Popisy všech experimentů jsou po zapsání dostupné na telmae.karlov.mff.cuni.cz

Literatura

Experimenty dostupné na Haliday,D.- Resnick,R.:. Fundamentals of Physics. John Wiley and Sons, New York, 1981.Aktuální návody a manuály k příslušným verzím probíraného SW a HW. Upřesní vyučující.

Garant

doc. RNDr. Zdena Lustigová, CSc.