Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální metody fyziky kondenzovaného stavu (NFPL086)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NFPL086 - Experimentální metody fyziky kondenzovaného stavu, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

FPL086Určování reálné struktury krystalických a amorfních látek. Elektronová struktura a poruchy pevných látek, metody určování (Foto- elektronová spektroskopie, LEED, Augerova spektroskopie a další). Fázové přechody. Doménová struktura, kritické exponenty, fluktuace. Mikroskopické příčiny fázových přechodů a jejich exp. určování. Spektroskopie nízkofrekvenčních excitací, metody a technika. Zobecněná susceptibilita, dielektrická funkce. Vznik a charakter magnetických momentů, interakce v magnetických systémech, fluktuace. Určování vzniku a parametrů magnetické struktury. Magnetické excitace. Supravodivost a její aplikace, Josephsonovy jevy a jejich využití v aplikacích. Jaderné metody studia kondenzovaných látek(NMR, PAC, Moessbauerova spektroskopie, pozitronová anihilační spektroskopie).

Literatura

1. Selected parts from: Methods of Experimental Physics, Academic Press. 2. Further special bibliography will be specified during the semester.

Garant

prof. RNDr. Vladimír Sechovský, DrSc.doc. RNDr. Pavel Svoboda, CSc.