Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie her a vícekriteriální optimalizace (NMEK611)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMEK611 - Teorie her a vícekriteriální optimalizace, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se seznámí se základními matematickými přístupy k racionálnímuřešení konfliktních situací za podmínek kooperace i nekooperace meziúčastníky konfliktu.

Sylabus

Úvod do teorie preferenčních relací.Teorie antagonistických her se dvěma účastníky.Teorie kooperativních her se dvěma účastníky.Teorie her s více než dvěma účastníky.Pojem optimalizační úlohy.Vlastnosti vícekriterálních optimalizačních úloh.Vybrané metody řešení vícekriteriálních optimalizačních problémů.

Literatura

Fishburn,P.: Utility Theory for Decision Making, John Wiley and sons, New YorkMendelson,E.: Introducing Game Theory and Its Applications, Chapman and HallCRCOwen,G.: Game Theory, W.B. Sauders Company , Philadelphia. Zimmermann, K.: Úvod do matematické ekonomie, skripta MFF UK

Garant

prof. RNDr. Karel Zimmermann, DrSc.