Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Šíření exhalací v atmosféře (NMET005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMET005 - Šíření exhalací v atmosféře, Matematicko-fyzikální fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat základní přehled o hlavních problémech znečištění ovzduší, o procesech šíření znečišťujících příměsí v atmosféře, suché a mokré depozici, chemických reakcích a o možnostech modelování.

Sylabus

Zdroje znečišťujících příměsí, emise, imise. Mechanizmy transportu znečišťujících příměsí v atmosféře, suchá a mokrá depozice, základní typy antropogenních příměsí a jejich nejdůležitější chemické reakce. Prostorová měřítka přenosu znečišťujících příměsí v atmosféře, lagrangeovské a eulerovské modely, vlečkové modely, puff-modely, princip disperzního modelování, praktické aplikace gaussovských modelů. Typizace meteorologických podmínek z hlediska účinnosti prostorového rozptylu znečišťujících příměsí. Zpětné vlivy znečištění ovzduší na meteorologické děje.

Literatura

Bednář J., Zikmunda O.: Fyzika mezní vrstvy atmosféry. Academia, Praha, 1985, 235 str.Seinfeld J.H.: Atmospheric Chemistry and Physics of Air Pollution. John Wiley and Sons, New York, Chichester, Brisbane, Toronto, Singapore, 1986, ISBN 0-471-82857-2, 738 p.

Požadavky

Znalosti podle tematických okruhů vymezených uvedeným sylabem.

Garant

prof. RNDr. Jan Bednář, CSc.